Nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. Amersfoort

Aangepaste Vakantie Gids

Aangepaste Vakantie Gids: de perfecte vakantie, ook met een beperking

Er is een nieuwe mogelijkheid voor mensen met een beperking om gemakkelijk, snel en gratis hun ideale vakantie samen te stellen. De Aangepaste Vakantie Gids is een nieuw en onafhankelijk (cross-mediaal) platform van uitgever Vinda Media, voorheen uitgever van De Blauwe Gids voor aangepaste vakanties. Vinda heeft dus ruime ervaring op dit gebied. Aangepaste Vakantie Gids helpt iedereen wie met een beperking of aandoening op vakantie wil de juiste weg te vinden in het labyrint van vakantieaanbiedingen, waarvan lang niet altijd duidelijk is of je er wel met een beperking terechtkunt. Gasten beoordelen via reviews de kwaliteit van de genoten vakanties. Via reisverhalen kunnen zij hun reiservaring delen met andere gasten. Aangepaste Vakantie Gids wordt zo een community voor mensen met speciale vakantiewensen!

De website (www.aangepastevakantiegids.nl) geeft vakantiegangers met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of chronische ziekte – eventueel geholpen door partner, gezin, familie, mantelzorger of vrienden – de kans die keuze weloverwogen en goed te maken. Zij kunnen online in detail aangeven welke specifieke voorzieningen en/of hulpmiddelen en zorg nodig zijn, waardoor de zoekmachine de accommodaties of reisorganisaties eruit filtert die aan al die wensen voldoen. Aangepaste Vakantie Gids presenteert namelijk het meest complete online overzicht op dit gebied, zodat er gegarandeerd voor iedereen de meest toepasselijke vakantie uitrolt. Een groot voordeel is ook dat het platform geen boekingskosten berekend.

Liever papier?

In de papieren Aangepaste Vakantie Gids 2017 worden ook uitstapjes gemaakt naar de buurlanden Duitsland, Engeland en België. De gids biedt bovendien veel extra informatie, zoals over de financiën en de inzet van het persoonsgebonden budget, respijtzorg voor mantelzorgers, verzekeringen en tips.

Ervaringsverhalen

Naast het uitgebreide vakantieaanbod presenteert het platform ervaringsverhalen van vakantiegangers. Uiterst betrouwbare informatie uit de eerste hand. Zoals van Ger en Suze, die na een nare vakantie-ervaring in een nauwelijks aangepaste accommodatie toch nog hun ideale vakantieplekje vonden. Of Jan en Arida, die op internet de camping van hun dromen voor hun vierjarige gehandicapte zoon Mathijs tegenkwamen. De meervoudig beperkte Kevin beleefde in de zorgboerderij van zijn leven nu al meerdere keren een fantastische aangepaste vakantie. Anja vond de juiste zorgfaciliteiten voor haar groep mindervalide volwassenen, zowel fysiek als geestelijk. Marc, kwam er in het meest toegankelijke land in Europa voor rolstoelgebruikers achter hoe fascinerend Duitsland als vakantieland wel niet is. Ron kwam met zijn ouders in een vakantiewoning in Friesland terecht die helemaal af is voor iemand met een progressieve spierziekte. En Jenny en Paula beleefden ondanks hun fysieke beperkingen heerlijke vakanties in gehele aangepaste vakantiebungalows in de ongeëvenaarde Veluwse natuur.

Samenwerkingspartners

Aangepaste Vakantie Gids werkt samen met Wijzermetjebeperking.nl en reviewplatform Opiness.nl.

De papieren Aangepaste Vakantie Gids kan voor € 5,95 besteld worden via www.aangepastevakantiegids.nl/bestellen. Neem voor meer informatie contact op met Vinda Media, Postbus 7160, 6050 AD Maasbracht. Tel. 0475-463 465 of e-mail info@vindamedia.nl

dior.nu maakt gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten