Nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. Amersfoort

Feit of fabel?

ADR zal niet leiden tot een toename van het aantal donoren. De krant NRC zocht een paar dagen na het debat in de Tweede Kamer uit of deze bewering van een aantal ADR – tegenstanders klopt.

De conclusie: “Landen met een actief donorsysteem beschikken wel degelijk over veel meer donoren dan landen met een ander systeem. Er wegen veel andere factoren mee waaronder sterftecijfers, religie en educatie. Maar ook met die kanttekening ziet de meerderheid van de internationaal vergelijkende onderzoeken wel degelijk een verband tussen het registratiesysteem en donoraantallen”.

dior.nu maakt gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten