Nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. Amersfoort

Nieuwe Schijf van Vijf

image001-1

Eind vorig jaar heeft de Gezondheidsraad nieuwe richtlijnen voor goede voeding geformuleerd. Deze zijn gebaseerd op conclusies uit 29 achtergrond documenten over het verband tussen voedingsstoffen, voedingsmiddelen en voedingspatronen alsmede het risico op veel voorkomende chronische ziekten. De nieuwe adviezen zouden dus tot meer gezondheidswinst moeten leiden. Maar passen de nieuwe richtlijnen ook in het (pre)dialyse eetpatroon?

De nieuwe richtlijnen goede voeding zijn onlangs door het Voedingscentrum vertaald in een nieuwe Schijf van Vijf die ook nog een aantal richtlijnen van de vorige Schijf van Vijf omvat. Meer informatie vindt u op de website van het Voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl. Hier vindt u tevens de modellen door de jaren heen. Voor meer directe informatie en adviezen kunt u zich ook richten tot dietiste Monique Hoogerwerf in Meander M.C. te Amersfoort.

dior.nu maakt gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten