Nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. Amersfoort

Nieuwe donorwet van tafel…..

logoNVN logo jpg

Recent torpedeerde het CDA het wetsvoorstel voor Actieve Donot Registratie (ADR), een aanpak die meer donoren kan opleveren. ADR houdt in dat iedere Nederlander automatisch orgaandonor wordt als hij of zij daar niet schriftelijk bezwaar tegen maakt. Volgens het CDA zou deze werkwijze te moeilijk zijn voor “mensen die problemen hebben met lezen en schrijven.”

Een ronduit flauwekul argument omdat dit immer geldt voor alle wetgeving in Nederland dus waarom specifiek alleen hier gebruikt? De NVN en een groot aantal andere patienten verenigingen en gezondheidsorganisaties stellen in een open brief dan ook dat er ook middelen en vormen van voorlichting zijn waarmee mensen die analfabeet zijn, bereikt kunnen worden.

Eerder hadden onder meer de VVD, PVV, CU en SGP al laten weten dat ze het wetsvoorstel van D66-kamerlid Pia Dijkstra te ver vinden gaan. De Kamer zou nog verder debatteren over het wetsvoorstel maar de uitslag daarvan ziet er niet goed uit voor alle mensen die wachten op een donororgaan of nog op de wachtlijst terechtkomen.

dior.nu maakt gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten