Nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. Amersfoort

De status van de draagbare kunstnier

logo nierstichting klein

Een handtas

De thuisdialyse-apparatuur is zo groot als een koelkast en de bediening is gecompliceerd. Dus werkt de Nierstichting al jaren aan verbeteringen, met name via de ontwikkeling (in het UMC Utrecht) van de draagbare kunstnier. Dit wordt uiteindelijk een apparaat zo groot als een handtas, dat op elk nachtkastje past en gemakkelijk mee kan worden genomen in de auto of het vliegtuig. Nierpatienten krijgen daarmee hun vrijheid en vooral energie terug: dankzij deze vinding hoeven zij niet meer urenlang in een ziekenhuis od dialysecentrum te dialyseren.

Investering zorgverzekeraars

Om de sprong naar een eerste prototype te maken en te testen op een groep patienten, is veel geld nodig. Begin deze maand werd bekend dat de zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Menzis en CZ samen € 6,8 miljoen zullen investeren. Verder startte begin dit jaar een wereldwijde campagne (zie ook het febr. nr. van “Wisselwerking”). Ook is in april 2016 geld ingezameld via het wandelevenement “De Rode Loper”. Als de draagbare kunstnier klaar is -gemikt wordt op 2018- wil de Nierstichting een partner vinden die de nier in productie neemt.

dior.nu maakt gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten