Nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. Amersfoort

Diabetes Trefpunt: topics in 2015

logo.dvn

In 2015 ging DiabetesTrefpunt online: de community van Diabetesvereniging Nederland. Mathil Gelens, projectleider DiabetesTrefpunt, blikt terug. “Het was een heel interactief jaar! Mensen hielpen elkaar volop met hun ervaringskennis. Heel erg bedankt voor al jullie betrokkenheid, vragen en hulp, we hopen er in 2016 weer net zo’n behulpzaam jaar van te maken!”

Dit waren de meest gelezen vragen en onderwerpen van 2015:

1. Koolhydraatbeperkt eten

Verreweg het meest gelezen topic van dit jaar ging over koolhydraatbeperkt eten. Diëtiste Danielle beantwoordde hier een aantal vragen van DiabetesTrefpunt-leden over koolhydraatbeperkt eten. Ook wisselden mensen ervaringen, websites en recepten uit.

2. FreeStyle Libre gebruikerservaringen

Een super actief topic, waar veel FreeStyle Libre-gebruikers ervaringen uitwisselen en ook vele geïnteresseerden meelezen. Huidklachten, een dalend Hba1c, leveringsproblemen, vergoeding: we hebben van alles voorbij zien komen. Hopelijk komt er binnenkort duidelijkheid over de vergoeding door Zilveren Kruis.

3. Metformine en diarree

Deze combinatie wordt regelmatig ingetikt op Google en dan komen mensen bij DiabetesTrefpunt uit. Hier kunnen zij hun klachten rondom bijwerkingen van metformine anoniem bespreken. Diabetesvereniging Nederland zag dit als een belangrijk signaal voor zorgverleners. Zij moeten gebruikers van metformine hier goed over voorlichten en het gebruik evalueren. Onze collega Angela heeft het voorbeeld aangehaald in een lezing en een nieuwsbrief voor huisartsen. Belangrijkste tip over dit onderwerp: als je deze klachten hebt en ze gaan niet over, bespreek dit dan met je behandelaar. Blijf er niet mee rondlopen.

4. ’s Nachts hoge bloedsuikers

Lavendel had veel last van hoge bloedsuikers en vroeg hulp. Die kreeg ze! Veel mensen dachten met haar mee en Lavendel stapte uiteindelijk over op de pomp. Ze was – en is – zeker niet de enige met dit probleem. We krijgen de vraag nog regelmatig via sociale media, telefoon of DiabetesTrefpunt zelf. We verwijzen dus geregeld door naar dit topic.

dior.nu maakt gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten