Nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. Amersfoort

Dieetadvies: regels/vergoedingen 2016

Krijgt u dieetadvies vanwege uw diabetes? In dit artikel zet Diabetesvereniging Nederland op een rij hoe de vergoeding van dieetadvies geregeld is in 2016.

U heeft bij diabetes recht op advies en begeleiding van een professionele diëtist. Uw behandelaar sluit daarvoor een contract. Dit dieetadvies moet dan wel bij uw diabetesbehandeling horen. Bij de vergoeding van diëtetiek is ketenzorg een belangrijk begrip. Ketenzorg houdt in dat verschillende zorgverleners samenwerken rondom diabetes, bijvoorbeeld de huisarts, podotherapeut en diëtist. Dat is in Nederland het geval bij diabetes type 2.

Voor dieetadvies dat geen relatie heeft met uw diabetes (en dus buiten de ketenzorg valt) krijgt u per jaar maximaal 3 uur diëtetiek vergoed uit de basisverzekering. Voorwaarde is dat deze diëtetiek niet gerelateerd is aan diabetes. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om voedselallergie.

LET OP: Krijgt u geen ketenzorg, dan kunt u uit de basisverzekering maximaal 3 uur aanspraak maken op een diëtist. Maar voor dieetadvies dat niet gerelateerd is aan diabetes moet u mogelijk zelf betalen, als u de 3 uur al verbruikt heeft.

Meer over dieetadvies

In het DiabetesTrefpunt wordt in verschillende topics gepraat over dieetadvies.

dior.nu maakt gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten