Nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. Amersfoort

Verslag DIOR 10 jaar (Barneveldse Krant)

10 jaar D.I.O.R. gevierd met een boottocht op 15-09-2014
LEZERSNIEUWS – Geschreven door: Egbert Egberts

REGIO – Nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. uit Amersfoort e.o. heeft afgelopen week het tienjarig jubileum gevierd. Leden, familieleden en vrienden van de lotgenoten van ‘Dialyse Is Onze Redding’ maakten een boottocht vanuit Harderwijk. Verzameld werd in Amersfoort waar door bussen van vervoerder Besseling werd gezorgd voor veilig vervoer.

Gevaren werd richting Elburg op een grote boot met een capaciteit van maximaal 200 personen van Rederij Randmeer. De boot was voor de nierpatiënten van alle gemakken voorzien, zoals een lift om op het bovendek te komen en een groot invalidentoilet waar zelfs voor een stretcher ruimte was.

Ook konden rolstoel- en rollatorgebruikers eenvoudig aan boord komen. Op de boot werd muziek gespeeld, werden karikaturen van aanwezigen opgetekend, vond een verloting plaats met mooie prijzen en werd een gezamenlijk warm en koud buffet opgediend met een gevarieerde ijs- en puddingbuffet als toetje.

Leden van D.I.O.R. Amersfoort komen voornamelijk uit plaatsen als Soest, Amersfoort, Leusden, Hoogland, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Hoevelaken, Zeist, Zeewolde, Putten, Voorthuizen, Nieuwegein en directe omgeving.

Het jaarlijkse uitje wordt vooral gehouden door het bestuur van de vereniging om leden met een nierziekte of nabestaanden van iemand die hieraan is overleden met elkaar in contact te laten komen.

Nierdialysepatiënten kunnen niet zomaar een dagje er tussenuit of op vakantie. Er moet veel worden geregeld om de continuïteit van de dialysezorg te kunnen waarborgen.

“Mijn echtgenoot is een paar jaar geleden overleden”, aldus een andere opvarende tijdens de jubileumvaartocht. “Tijdens zijn leven heb ik tijdens de dialysetijd nauwelijks tijd gehad voor mezelf, het leven van mij stond eigenlijk in het teken van de verzorging van mijn man. Zijn positieve kijk op het leven zorgde ervoor dat ik staande bleef. Zijn overlijden zorgde er voor dat ik in een gat viel. De nierpatiëntenvereniging maakt het echter juist weer mogelijk voor mij als nabestaande om weer positief in het leven te staan, ook al mis ik mijn man nog dagelijks. Via D.I.O.R. kan ik mijn ervaringen en gevoelens delen met mensen die soortgelijke ervaringen hebben.”

Meer informatie over lid worden van de Nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. Amersfoort op de website: www.dior.nu. De contributie bedraagt 12,50 euro per persoon per jaar.

dior.nu maakt gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten